Regulariseren bouwovertreding

Vraag

We zouden een bepaald huis willen kopen maar hier is een tweede garage aangebouwd zonder vergunning (met toestemming van de buurman). Deze garage staat tot tegen de perceelsgrens, terwijl er volgens de bouwvoorschriften een afstand van 3 meter tot de perceelsgrens moet blijven. De eigenaars beloven dit nog te laten regulariseren voor de ondertekening van de koopakte, maar ik vraag me af of dit wel kan in deze situatie en hoe lang zo'n procedure zou duren.

Antwoord

Ga alleszins je licht eens opsteken bij de diens stedenbouw van je gemeente. Het telefoonnummer vind je terug op de website www.kadaster.be door je postcode in te geven. Daar is de eigenaar ook moeten passeren voor de aanvraag van de regularisatie. Daar kan men je de stand van zaken vertellen en kan men ook zeggen hoe groot de kans is dat dit geregulariseerd zal worden. Of je dit nog rond kan krijgen voor de verkoop, valt te betwijfelen.

 

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Stedenbouw

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Alle info over het kadaster

Kadaster

Alle info over het kadaster

De woningpas - jouw digitaal paspoort van je woning.

Vlaams Energieagentschap (VEA)

De woningpas - jouw digitaal paspoort van je woning.