Zonder architect verder?

Vraag

Momenteel hebben wij een kort geding lopen tegen aannemer en architect. Binnenkort is de vrijgave van de werf en met geen van beiden zullen wij nog verder werken. Nu zeggen meerdere mensen ons dat we de verbouwing evengoed zonder architect kunnen afwerken. Het zijn kleinere zaken zoals dekvloer, blauwe steen onderaan het huis... Kan dit? Wat zijn eventuele boetes/problemen? Wat met de bestaande architect, die in fout ging en waar we niet meer mee zullen samenwerken? Kan hij ons hierop bijvoorbeeld laten controleren? Het is nogal onduidelijk voor ons.

Antwoord

"Dit is een moeilijke vraag!  Normaal zijn werken die starten met architect ook bedoeld om te worden afgewerkt met architect.  Het lijkt me wel belangrijk te kijken wat voorzien is in het contract met de architect en wat niet en als je de opdracht van de architect wil stopzetten. Doe dit ook volgens de voorwaarden van het contract.

Of het juridisch gezien zou kunnen om daarna verder te werken zonder architect lijkt mij eerder iets voor advocaten om uit te pluizen hoe de wet hieromtrent kan worden geïnterpreteerd", stelt architect Christophe Debrabander.

Beantwoord door: Christophe Debrabander, architect Christophe Debrabander
Meer beantwoorde vragen over Architect

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Kwaliteit, energiezuinigheid en BEN (= Bijna EnergieNeutraal)

Verelst Woningbouw en Renovatie

Kwaliteit, energiezuinigheid en BEN (= Bijna EnergieNeutraal)

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

De voordelen van bouwen op maat

Hyboma

De voordelen van bouwen op maat

Open Wervendag

Build Your Home

Open Wervendag

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Oplossingen op maat van het bouwbedrijf

Vlaamse Confederatie Bouw

Oplossingen op maat van het bouwbedrijf