Ben ik eigenaar?

Vraag

Ik heb op mijn naam en adres van de controle van het kadaster een aangifteformulier ontvangen om in te vullen wanneer de verbouwing aan een woning ofwel voltooid is ofwel niet-beëindigd is, met de aanduiding van het onroerend goed en een bouwvergunningnummer hiervoor. Betekent dit dat ik eigenaar ben van dit onroerend goed?

Hoe komt het kadaster bij mij terecht? Ik had vroeger een algemene lastgeving aan iemand gegeven (ondertussen herroepen). Mijn naam en handtekening staan ook op architectplan van het ganse bouwproject, bij andere eigenaars die voor akkoord tekenen voor vergunningsaanvragen o.a. voor riolering, opritten, aanleg voortuinstroken, (gemene delen). Indien er op datum van nu geen gegevens op mijn naam staan in het registratiekantoor, kan ik dan toch nog eigenaar zijn van een onroerend goed (bvb overeenkomst die niet geregistreerd is)?

Antwoord

Voor deze vraag, die een inzage in jouw persoonlijk belastingdossier vereist, neem je best contact op met jouw lokaal belastingkantoor. Je vindt alle contactgegevens van dit kantoor op het origineel van je belastingaangifte.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Btw

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Vind een energiedeskundige (EPC, EPB, EAP,..) in uw buurt

Kadaster

Vind een energiedeskundige (EPC, EPB, EAP,..) in uw buurt