Lonen nieuwe ramen de moeite?

Vraag

Ik heb mijn eigen woning al behoorlijk verbouwd en afgewerkt, zo heb ik een volledig nieuw dak geïsoleerd volgens de hoogste norm. De verwarming op aardgas (alles A+) is ook nieuw sinds 2008. In 2007/8 investeerde ik 67.500 euro. Het enige wat ik nog zou willen doen is beneden in de living en op de kamers boven de voor en achterramen vernieuwen. Ik heb al wat info hierover opgezocht en vind erg degelijke ramen die superisolerend zijn. Maar ik ben straks 56 jaar. Loont het voor mij nog de moeite om zo'n investering te doen? In ben alleenstaand en mijn moeder woont bij mij (mantelzorg). Aan de bedoelde ramen zijn er ook rolluiken. Ik zit ook met erg veel zon en dit kan storend werken bij warme zomers. Kan domotica op rolluiken en hoe zit het met comfort? Nu moet ik de houten ramen regelmatig verven. Wat is uw indruk en advies?

Antwoord

Investeren in superisolerende beglazing is zeker de moeite waard. Niet alleen omdat je zal besparen op je stookkosten, maar zeker ook omwille van de vele premies en subsidies waarvoor je in aanmerking komt met deze energiezuinige investering. Lees er zeker dit artikel eens op na.

Domotica is enorm handig om je wooncomfort te verhogen. Het automatisch openen en sluiten van de rolluiken is slechts één van de vele mogelijkheden. In onze rubriek Communicatie en domotica vind je meer info over de verschillende mogelijkheden.

Producten

Ramen en deuren in hout

KwadrO Ramen & Deuren

Ramen en deuren in hout

IQON - een aluminium schuifraam voor panoramische vergezichten

Winsol

IQON - een aluminium schuifraam voor panoramische vergezichten

Zwarte ramen voor landelijke bouwstijlen, past dat?

Camba

Zwarte ramen voor landelijke bouwstijlen, past dat?

Aluminium huisdeuren

Hörmann Belgium NV

Aluminium huisdeuren

Uitbouw of aanbouw zonder architect?  Kies de leefveranda die bij je past.

Verandaland nv

Uitbouw of aanbouw zonder architect? Kies de leefveranda die bij je past.

Vleugeloverdekkende inkomdeuren

Frager - Fralu

Vleugeloverdekkende inkomdeuren