Vallen blazen bij buitenbepleistering onder garantie?

Vraag

In april 2008 hebben wij onze buitengevel laten bepleisteren. Nu zitten er sinds deze winter op de achtergevel verschillende blazen op de muur waardoor het pleister aan het scheuren is. Boven de deuren brokkelt het pleister af waardoor je als je de deur opent altijd wel wat op je hoofd krijgt. Er komt een soort witte kalk uit het pleister waardoor de omkadering van mijn ramen helemaal verbleekt is en je dit er dus niet afkrijgt. Is er een soort garantie voor deze problemen?

Het enige probleem is nu dat diegene die het werk gedaan heeft sinds december 2010 op pensioen is en diegene die toen mee de gevel heeft helpen renoveren heeft de zaak overgenomen. Maar daar kan ik niet terecht met mijn klachten. Deze persoon zegt dat je enkel heel de muur terug kan bepleisteren en zo vlug mogelijk want als die luchtblazen openspringen geraakt er vocht achter de muur. Is het de bedoeling dat wij opdraaien voor al deze kosten?

Antwoord

Het is niet de bedoeling dat je na 3 jaar al dergelijke problemen ondervindt. Dit wijst toch op een niet correct uitgevoerde behandeling of slechte voorbereiding van de ondergrond. We raden je daarom toch aan om de firma aangetekend in gebreke te stellen. Kijk zeker ook je contract eens na of daar in vermeld staat hoe lang je garantie krijgt op de uitgevoerde werken.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Pleisterwerken

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Vind snel en gemakkelijk een stukadoor in jouw regio

Knauf

Vind snel en gemakkelijk een stukadoor in jouw regio

Kies kwaliteit voor elke laag, ook bij uw gevelpleister!

Willco Products N.V.

Kies kwaliteit voor elke laag, ook bij uw gevelpleister!

Geef je gevel extra karakter met sierpleister

Sto nv

Geef je gevel extra karakter met sierpleister

Activ’Air, Gyproc verlucht je woning.

Gyproc

Activ’Air, Gyproc verlucht je woning.