Hoe silicone op vensterglas oplossen?

Vraag

De plaatser van nieuw glas (augustus 2010) is direct na het zetten van siliconen met een kletsnatte vod rond de rand geweest Met als gevolg groeven waar water blijft instaan en het glas dat vol siliconen hangt. Drie weken lang hebben we met onze nagels de silicone er af gekrabd en afgewassen met aceton, ammoniak, alcohol, .. Dan hebben we via een schrijnwerker een industriële reiniger gekregen, een siliconenverwijderaar, reinigingsdoekjes en een zware industriële reiniger met speciale fijne staalwol voor glas.

Op Batibouw heb ik met een architect van NCDAB gesproken over dit probleem en hij beweert dat je glas niet meer proper krijgt omdat de poriën vol zitten en silicone erop blijft kleven. De plaatser heeft nu weer veel reinigingsproduct gebruikt op de ruit met pas geverfde ramen. Dit oplosmiddel is toch niet goed en vervliegt zoals ether. Volgens hem moet ik alles polieren en is het dan weg.

Maar bij het wassen van de ruiten is het weer hetzelfde: minuscule stipjes die je openwrijft, strepen, haarfijne blinkende streepjes, vetplekken, … Het product legt precies een film op glas, waardoor er wit beslag op komt als je ze wast. Het laat precies een residu achter op het glas. Het is verschrikkelijk, alleen bij zon te zien en dan nog naargelang de lichtinval,. Soms zie je het zeer goed van buiten, soms is het beter te zien van binnen. De plaatser wil mij ervan overtuigen dat alles er af is, maar ik beweer van niet. Wat nu?

Antwoord

Het is inderdaad een vervelend situatie dat je nieuwe beglazing niet correct is afgewerkt. We raden je aan om dit ter plaatste te laten nakijken door een onafhankelijk expert. Die zal zijn bevindingen neerschrijven in een rapport. Dit kan je gebruiken om de plaatser op zijn eventuele fouten te wijzen. Dit lijkt ons een beter oplossing dan heen en weer te communiceren met de plaatser. Het ziet ernaar, volgens jouw informatie, dat die toch bij zijn standpunt zal blijven.

Producten

Deurpanelen die gastvrijheid uitstralen: Cottage

Frager - Fralu

Deurpanelen die gastvrijheid uitstralen: Cottage

Onze pvc ramen: een combinatie van uitstraling en superieure isolatiewaarden

Belisol ramen en deuren

Onze pvc ramen: een combinatie van uitstraling en superieure isolatiewaarden

Nieuwe ramen en deuren? Bestel eerst je gratis renovatiemagazine

Verstandig Bouwen

Nieuwe ramen en deuren? Bestel eerst je gratis renovatiemagazine

Duurzame aluminium ramen met strak design

Schüco Belgium NV

Duurzame aluminium ramen met strak design

3 soorten houten poorten

Camba

3 soorten houten poorten