Hoe architect in gebreke stellen?

Vraag

Hoe stel je een architect best in gebreke? Het is een architect die werkt voor een sod-firma en bij het ondertekenen van de akte ging het volgens de aannemer de week nadien ingediend worden. De architect is vergeten een bijkomende bouwvergunning in te dienen waardoor de bouw heel wat vertraging tot gevolg heeft. Voor ons heeft dit vrij zware financiële gevolgen: overbruggingskrediet, krediet van de huidige lening voor de huidige woning, extra huur die betaald moet worden en het nog niet te koop kunnen stellen van het huis aangezien er geen exacte opleveringsdatum geweten is. We hebben op papier dat hij zijn fout toegeeft en er staat een datum bij wanneer het dossier klaar was om in te dienen. Hij is het uit het oog verloren om in te dienen (letterlijk citaat) en we hebben de datum dat hij het uiteindelijk ingediend heeft. Hoe kunnen we dit best afhandelen en hoe kunnen we de geleden schade op hem verhalen?

Antwoord

We raden jullie aan om de architect aangetekend in gebreke te stellen en duidelijk te maken welke (financiële) problemen jullie hierdoor ondervinden. Voeg bij dit schrijven een kopie van zijn verklaring en maak duidelijk dat jullie een oplossing willen voor deze situatie. Dat kan een schadevergoeding zijn.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Architect

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Open Wervendag

Build Your Home

Open Wervendag

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Grond-woning combinaties

Verelst Woningbouw en Renovatie

Grond-woning combinaties

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen

Hustings Bouwgroep

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen