Wat is vrijstaand?

Vraag

Ik ben zojuist naar de dienst stedenbouw geweest om informatie te krijgen over de bouw van een carport. Er was één vraag waar niemand me een antwoord op kan geven. Kunnen jullie me helpen:

Situatie:
• Ik wil een carport bouwen in de zijtuin en kan de 3 m grens respecteren (bij mij blijkbaar 5 m, omdat ik met een bouwverbodslijn zit.)
• Ik wil een carport bouwen die maximaal 23 m² is en heb al een houthok dat 10 m² is (samen < 40 m²)
• Mijn huis is al 1000 m³ (500 m³ huis+ 500 m³ stockageruimte) waardoor ik de carport niet mag aanbouwen en dus een afstand moet houden tussen het huis en de carport (vrijstaand).

Wat wordt er verstaan onder vrijstaand? Hoe ver moet de carport van het hoofdgebouw staan? In de stedenbouwkundige dienst zegt men dat dit niet gedefinieerd staat, maar ik beter 0,5 à 1 m respecteer. Mijn interpretatie: vrijstaand wil zeggen dat de structuur niet aangebouwd wordt aan het hoofdgedeelte en dus volledig zelfdragend is. Ook al staat deze 0,5 cm van het hoofdgebouw af.

Antwoord

Ons lijkt jouw interpretatie ook logisch, maar met zekerheid kunnen we hier geen uitspraak over doen. De dienst stedenbouw zou jou met deze vragen moeten kunnen verder helpen. We raden je dan ook aan om hun advies te respecteren om achteraf problemen te vermijden met bouwovertredingen.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Administratie

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Vind een energiedeskundige (EPC, EPB, EAP,..) in uw buurt

Kadaster

Vind een energiedeskundige (EPC, EPB, EAP,..) in uw buurt

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.

Vlaams Energieagentschap (VEA)

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.