Wat ondernemen tegen houtworm in huurwoning?

Vraag

Ik huur sinds 2 maanden een nieuwbouwwoning. Er moet nog heel wat werk aan verricht worden, we zijn als huurder ook nog steeds bezig. Echter werd er enkele weken geleden houtworm met molm en gaatjes in de deurlijsten vastgesteld. Alle deurlijsten en deuren werden verwijderd en de lijsten vernieuwd. Er was veel hinder en vuil en overlast hierdoor. Nu is er weer een haard van houtworm vastgesteld in het hout langs de trapwand. De trap van 3 verdiepingen is nog niet behandeld, de huisbaas liet het maar aan de huurder over..... maar de vrees is nu dat die houtworm zich in de trap en mijn eigen meubelen zou gaan nestelen.

Ik weet niet meer hoe ik hier moet handelen. Ik betaal veel huurgeld voor een woning waar de ene miserie na de andere aan het licht komt. Deze houtwormkwestie is niet het enige euvel maar wel de meest zorgwekkende. Wat zijn mijn rechten bij blijvende overlast, hinder en risico op houtworm in mijn eigen meubelen?

Antwoord

“Uw huurgenot is in zekere mate aangetast door de houtworm”, zegt advocaat Mark Huygen. “U kan in deze omstandigheden best de verhuurder oproepen in verzoening voor de vrederechter van uw woonplaats. Indien de verhuurder hierop niet ingaat dient u hem in gebreke te stellen voor deze gebreken. Proces-economisch zal u moeten afwegen of de gebreken voldoende zwaarwichtig zijn.”

Producten

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Makelaarsovereenkomsten

Monard Law

Makelaarsovereenkomsten