Mag firma voeg aanrekenen bij bestelling tegels?

Vraag

Wij hebben een vloer in blauwe steen gekocht. Toen wij in de winkel gingen kijken lagen er verschillende maten van tegels. Wij hebben het formaat van 20 x 20 besteld. Wij hebben zo'n 49,3 m² exact nodig, dus ik heb 55 m² besteld om nog een trapje te kunnen maken en om een beetje reserve te hebben.

Nu we de vloer gelegd hebben, heb ik nog ong. 1 m² over en max. 1 m² verspild aan hoekjes en kantjes, wat wil zeggen dat we minstens 3 m² tekort hebben. Ik heb gebeld met de firma en zei geven als commentaar dat ze bij de tegels een 0,5 cm voeg bij rekenen, aangezien wij de vloer +- zonder voeg gelegd hebben, hebben we daardoor tekort. Kan dit zomaar? Als ik 55 m² bestel, mogen ze dan 52 m² leveren en de rest aanrekenen als voeg?

Antwoord

“Bij veel Oosterse producten wordt de voeg erbij gerekend, zeker als ze verouderd zijn”, zegt John Coorevits van Top Tegel. “Met de verouderde tegeltjes 15 x 15 – 20 x 20 – 30 x 30 cm wordt dit meestal toegepast, omdat men deze plaatst met een voeg van 1 cm en meer. Tevens zijn deze tegels ongelijk van afmeting en kan men deze niet plaatsen met kleine voeg.”

“Bij niet verouderde tegels is dit niet van toepassing, vermits deze met een kleine voeg geplaatst worden. U kan bij aankoop steeds vragen hoeveel stuks per m² er zullen geleverd worden, zodat er later geen discussie is over het geleverd aantal. In de meeste tarieven en brochures van de Belgische invoerders staat steeds vermeld hoeveel stuks per m² gerekend worden, dit gebruikt men meestal als basis voor verkoop.”

Producten

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Aanneming en onroerend goed

Monard Law

Aanneming en onroerend goed

Bijstand in bouwproces

Huygen Advocaten

Bijstand in bouwproces