Kan ik aftrek voor dakisolatie spreiden?

Vraag

In 2009 heb ik zonnepanelen gezet en ik krijg dus van de belastingen een bedrag terug begrensd tot 3600€ (of zo). Ik zou echter al lang ook isolatie willen plaatsen, maar door het feit dat ik al een bedrag via de belastingen terugkrijg, hebben een fiscalist en de dienst belastingen me aangeraden om te wachten tot 2012. Testaankoop beweert echter dat ik dit wel in 2011 kan laten doen en factureren door een vakman, en dat ik dan toch hiervoor aftrek krijg in de belastingen voor aanslagjaar 2012, 2013 en 2014. ik weet het even niet meer wat voor mij de meest voordelige werkwijze is, kan u me helpen?

Antwoord

Als een woning sinds ten minste 5 jaar voorafgaand aan de aanvang van de werken in gebruik is genomen en de belastingplichtige in 2011 energiebesparende uitgaven doet waarvoor de belastingvermindering ten belope van 40 % van de uitgaven, de drempel van 2830 of 3680 euro overschrijdt, mag het overschot van die belastingvermindering worden overdragen naar de 3 volgende belastbare tijdperken. Het klopt dus wat Testaankoop zegt.

Hierbij mogen per belastbaar tijdperk de voornoemde maxima niet worden overschreden, inclusief de belastingvermindering met betrekking tot eventuele nieuwe uitgaven die tijdens het tijdperk werden gedaan.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Belastingen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer