Hoe afbrokkelende betonnen sokkel herstellen?

Vraag

Een aannemer heeft een tuinhuis geplaatst. Eerst een betonnen sokkel gegoten en een week later het tuinhuis gezet. Toen de plaatsing gebeurde, regende het en de sokkel stond onder water. Maar dat was geen probleem voor de aannemer. Nu is er een probleem met de sokkel. We zijn een week later (dus drie weken nadat de sokkel geplaatst is) en het beton korrelt af, telkens ik met een borstel over het beton ga, komt er beton/zand af, en de sporen van de borstel staan in het beton, zodoende dat ik nu met niveauverschillen zit. Ik durf de borstel niet meer gebruiken en kan het tuinhuis voorlopig ook niet gebruiken. Zou er te weinig cement gebruikt zijn? Iemand zei me dat het normaal is dat beton afkorrelt maar dit lijkt me toch heus niet normaal. Kan ik dit als reden aanwenden om een deel van de factuur niet te betalen? Hoe kan dit opgelost worden?

Antwoord

Beton is in zeker mate resistent tegen regen, maar toch is het aan te raden om het beton goed te beschermen tijdens regenweer. Als er te veel regen bij het beton kan en zich ermee vermengd, wordt het beton zwak. En kan het dus beginnen afbrokkelen. De aannemer had de nodige voorzorgen moeten treffen om het beton degelijk te beschermen. We raden je aan om de aannemer hierover te contacteren en samen tot een oplossing te komen. Is de aannemer niet bereid om je tegemoet te komen, dan zal je verdere stappen moeten ondernemen, zoals een aangetekend schrijven.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Tuinhuis

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Dit is de perfecte basis voor je tuinhuis

Qlikbeton

Dit is de perfecte basis voor je tuinhuis

Renoveren van bestaande of nieuwe daken

Aquaplan

Renoveren van bestaande of nieuwe daken