Krijg ik als huurder ook belastingaftrek voor vervangen beglazing?

Vraag

Ik wens de ramen van de woning die ik huur te vervangen door ramen met dubbel glas. Ik heb de eigenaar erover aangesproken en zijn voorstel is om de factuur te delen. Hij zou de ramen aan de straatzijde betalen en ik deze aan de koerzijde. Er zijn dus twee facturen op naam. Mijn vraag is of de belastingvermindering van toepassing is voor zijn factuur als eigenaar, voor de mijne als huurder of voor beide?

Antwoord

Uit een telefoontje naar de infolijn van FOD Financiën blijkt dat beide facturen in aanmerking komen voor belastingaftrek van 40 % van het factuurbedrag. Het moet wel effectief om twee aparte facturen op twee verschillende namen gaan. Er wordt niet gekeken naar het adres van de woning waar de energiezuinige investering wordt uitgevoerd. Jullie kunnen elk maximum 2.830 euro terugkrijgen, eventueel verspreid over meerdere jaren.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Belastingen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer