Hoe loskomend pleisterwerk laten vergoeden door bouwfirma?

Vraag

In 2006 is onze prefab nieuwbouwwoning (sleutel-op-de-deur) in gebruik genomen. In 2007 werd de firma er via een aangetekend schrijven van op de hoogte gebracht dat het pleisterwerk op diverse plaatsen van de muur los kwam. In september 2009 werd erop aangedrongen dit te herstellen. Uiteindelijk zijn ze dan uitgevoerd in mei 2010, dit heeft een volledige week in beslag genomen. Sinds korte tijd stellen wij opnieuw vast dat de pleister op bepaalde plaatsen opnieuw los komt. De firma is bereid om deze herstelling uit te voeren maar welke garantie heb ik dat dit niet opnieuw los komt? Aangezien wij graag willen schilderen en/of behangen heb ik aan twee professionele schilders een offerte gevraagd waaruit blijkt dat de pleisterwerken heel slecht uitgevoerd werden en dat dit de kostprijs met 1/3 van de totale prijs omhoog brengt. Kan ik deze kost op de bouwfirma verhalen?

Antwoord

Het is misschien geen slecht idee om de pleisterwerken eerst eens te laten nakijken door een onafhankelijk bouwexpert. Als deze oordeelt dat de pleisterwerken niet volgens de voorschriften werden uitgevoerd en effectief een meerkost zullen betekenen voor de verdere afwerking, dan kan je de firma hiervoor aangetekend in gebreke stellen.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Pleisterwerken

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Kies voor de kwalitatieve afwerking van een droogbouwsysteem

Knauf

Kies voor de kwalitatieve afwerking van een droogbouwsysteem

Activ’Air, Gyproc verlucht je woning.

Gyproc

Activ’Air, Gyproc verlucht je woning.

Kies kwaliteit voor elke laag, ook bij uw gevelpleister!

Willco Products N.V.

Kies kwaliteit voor elke laag, ook bij uw gevelpleister!

Geef je gevel extra karakter met sierpleister

Sto nv

Geef je gevel extra karakter met sierpleister