Moet ik keuring elektriciteit betalen?

Vraag

Ik verkoop momenteel een woning die volledig te renoveren is. Ook de elektriciteit hoort daarbij. Het heeft geen zin om dat te laten keuren want alles wordt toch afgekeurd. Dit staat duidelijk in de verkoop. Moet ik toch een attest bijvoegen dat mij weeral geld kost en totaal nutteloos is?

Antwoord

De verkoper is sinds 1 juli 2008 verplicht om een controleverslag van de elektrische installatie te bezorgen aan de koper. De controle moet uitgevoerd worden door een erkend keuringsorganisme en de kosten van dit onderzoek zijn voor de verkoper. Deze controle is verplicht als de elektrische installatie dateert van voor 1 oktober 1981 en sindsdien niet meer gecontroleerd werd door een erkend organisme. Installaties van voor 1 oktober 1981, die nadien uitgebreid werden, moeten niet opnieuw gekeurd worden. Als de installatie wordt afgekeurd, is het de plicht van de koper om binnen de 18 maanden na het verlijden van de akte een nieuwe controle te laten uitvoeren.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Administratie

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Vind een energiedeskundige (EPC, EPB, EAP,..) in uw buurt

Kadaster

Vind een energiedeskundige (EPC, EPB, EAP,..) in uw buurt

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.

Vlaams Energieagentschap (VEA)

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.