Geldt contante betaling zonneboiler ook als bewijs?

Vraag

Om van de aftrek voor een zonneboiler te kunnen genieten dient te kunnen worden bewezen dat de factuur betaald is in 2011. Vraag is wat kan gelden als bewijs. Kan men dit enkel bewijzen op basis van datum van overschrijving of volstaat het dat de aannemer op de factuur (die dateert van voor het einde van 2011) schrijft dat ze cash werd voldaan voor het einde van het jaar?

Antwoord

Als je al een contract hebt afgesloten, doe je er goed aan om in 2011 nog te betalen. Een belangrijk criterium voor de fiscale inspectie - naast het beroep doen op een geregistreerde aannemer die je facturen geeft - is het betalingsbewijs. De betaling moet nog in 2011 gebeuren om recht te hebben op de fiscale aftrek. Die betaling mag zowel contact als via overschrijving gebeuren. Lees zeker dit artikel ook eens na.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Belastingen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer