Andere gevelstenen dan op plan en in lastenboek?

Vraag

Ik heb een woning aangekocht sleutel-op-deur. Maar er is een probleem met de gevelstenen. Op het plan staan er witte, maar ze blijken donkergrijs. Nochtans hebben ze mij bij de ondertekening van de onderhandse verkoopsakte gezegd dat het witte zouden zijn.

Ook heb ik gevraag om een schuifdeur te plaatsen in plaats van een deur en venster. Dat is gebeurd, maar ik ben het niet eens met de meerprijs.

Wat kan ik doen? Ik sta er immers niet op te springen om de firma in gebreke te stellen.

Antwoord

Als er geschillen zijn zijn er een aantal standaardstappen die je kan zetten.

Je kan beginnen met een gesprek met de firma. Probeer tot een constructieve oplossing te komen waar jij en de firma zich in kunnen vinden. Dit is naar onze mening nog altijd de beste oplossing als je - dit is de volgende stap - de firma niet in gebreke wil stellen.

Brengt dit ook geen oplossing, kan je altijd eens aankloppen bij de Verzoeningscommisie Bouw (http://www.bouwverzoening.be/).

Als ook dit geen uitkomst biedt, kan je overwegen om juridische stappen te zetten en een advocaat onder de arm te nemen.

Maak bij elke stap een afweging of het voor jou de moeite waard is om die stap te zetten. Als je een advocaat inschakelt, moet je immers niet alleen tijd, maar ook geld investeren.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Bouwen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Atlas & Nelskamp dakpannen

SVK

Atlas & Nelskamp dakpannen

Geïsoleerde vloeren

Evolution Products

Geïsoleerde vloeren

Bouwmaterialen

Gamma Belgie

Bouwmaterialen

Bezoek inspirerende concept- en kijkwoningen !

Sibomat NV

Bezoek inspirerende concept- en kijkwoningen !

Bouwen op maat op jouw grond

Verelst Woningbouw en Renovatie

Bouwen op maat op jouw grond

Een bungalow? Ook iets voor jou!

Splendid woningbouw

Een bungalow? Ook iets voor jou!