Wat als EPB-verslaggever fouten maakt?

Vraag

Sinds september 2010 heb ik een epb-verslaggever aangesteld voor de verbouwingen van mijn woning. De laatste maanden is deze verslaggever pas na heel veel moeite telefonisch bereikbaar. Na veel aandringen krijg ik een antwoord per e-mail.

Vorige week ontving ik de documenten die hij eind december doorstuurde naar het VEA. Ondanks de gegevens die ik hem doorgaf, heeft hij op deze documenten een fout adres en een foute datum van ingebruikname genoteerd. Dat belooft voor zijn berekeningen. 

Hij beloofde me ook een E- en K-peil, maar de verslaggever beweert nu dat dit voor mijn soort verbouwing niet nodig is. Kan dat? Ik dacht dat dat juist de basis was?

Het vertrouwen is dus zoek. Hoe kan ik de doorgegeven berekening van de verslaggever controleren? En wat gebeurt er als ik door fouten van de verslaggever toch boetes moet betalen?

Antwoord

De berekeningen kan je als particulier heel erg moelijk controleren. Hiervoor moet je immers beschikken over speciale software én er mee kunnen werken.

Waar is de architect in dit verhaal? Aangezien er een epb-verslaggever moet aangesteld worden, vermoeden wij dat het om een serieuze verbouwing of uitbreiding gaat, waar ook een architect voor nodig is. Normaal is hij de eerste partij om je te vertellen of er al dan niet een epb-verslaggever nodig is en om je hierover te adviseren.

Dat gezegd zijnde, lijkt het wel duidelijk dat de kwaliteit van jullie verslaggever te wensen over laat. Weet dat jullie het dossier op elk moment kunnen overdragen aan een andere epb-verslaggever. Onze raad is om contact op te nemen met het Vlaams Energie Agentschap (VEA) . Elke verslaggever dient zich hier te registreren. Zij zijn dan ook het best geplaatst om je verder te helpen.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Bouwpartners

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Oplossingen op maat van het bouwbedrijf

Vlaamse Confederatie Bouw

Oplossingen op maat van het bouwbedrijf

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen

Hustings Bouwgroep

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen