Mag ik verhoogde afsluiting plaatsen?

Vraag

Naast ons zijn ze een huis aan het bouwen dat stukken hoger ligt dan onze woning. Wij hebben al een tuinomheining aangelegd op 5 cm van de scheiding (op onze grond), die 180 cm hoog is. Onze nieuwe buren zijn, in ons opzicht niet volgens plan, ramen aan het voorzien die hoger liggen dan de omheining en zo onze privacy kunnen verstoren. Wij willen hierdoor graag voor onze tuinomheining leibomen voorzien zodat onze privacy wordt behouden. Deze constructie kan dus hoger zijn dan onze bestaande omheining van 180 cm. Mogen wij zo'n constructie plaatsen? En zo ja, mag dat tegen 'onze' omheining zijn of moet dat daar iets vanaf?

Antwoord

Voor afsluitingen die hoger zijn dan 2 meter moet je eerst en vooral een vergunning aanvragen. En als je leibomen voorziet aan de bestaande omheining maak je er een ‘levende haag’ van. En zo’n levende haag mag je enkel mits toestemming van de buren op de perceelsgrens zetten. Krijg je hier geen toestemming voor, dan kan je de leibomen toch zetten, maar dan op ten minste vijftig centimeter van de grens. Meer informatie hierover lees je op de website van ruimtelijke ordening.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Tuinafsluiting

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson

Deceuninck

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson

Lichte, maar stevige tuinpoort: Grace

Segaf

Lichte, maar stevige tuinpoort: Grace

Houten Tuinscherm Neighbours® - geniet van sfeervolle privacy in je tuin

Outdoor Wood Concepts®

Houten Tuinscherm Neighbours® - geniet van sfeervolle privacy in je tuin

Omheiningen voor de industriële en publieke sector

Betafence Belgium NV

Omheiningen voor de industriële en publieke sector