Hoe vocht op binnenmuur verhelpen?

Vraag

Wij hebben een gerenoveerde woning gekocht, maar onderaan op de façademuur onder de vensters is er vocht. De buitenkant van melonsteen zou zonder spouw tegen een snelbouwmuur aan de binnenkant geplakt zijn. We weten niet of het vocht komt van inslaande regen of grondwater. Wat kan er gedaan worden om de muur droog te maken?

-Impregneren of injecteren?

-Onderkappen en horizontaal membraan aanbrengen?

-Buitenkant bekleden?

-De melonsteen weghalen en vervangen door andere steen met daartussen isolerende folie of kleine spouw?

Antwoord

We hebben jouw vraag voorgelegd aan Simopn Dejaeghere van Tibas Vochtbestrijding. “Het belangrijkste is (zeker in jouw geval) een grondige diagnose en vochtmeting te laten doen ter controle van de problemen. Je vernoemt 3 oplossingen voor opstijgend vocht terwijl je niet weet of het om een doorsijpelend of opstijgend fenomeen gaat. Dit moet sowieso eerst uitgesloten worden.”

“Bij opstijgend vocht moet er ook gecontroleerd worden of dit wel zo plaatselijk is als je denkt, mogelijks zijn er enkele verborgen sluimerende vochtproblemen in de woning aanwezig in dat geval. Bij doorsijpelend vocht moet gekeken worden of dit aan de raamplaatsing of aan de gevel ligt. Pas na een grondige analyse en vaststelling van de correcte oorzaak kan er een oplossing voorgesteld worden waarvan er enkele mogelijk zijn die je zelf opsomt.”

Producten

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Aquaplan

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Hoe opstijgend vocht aanpakken?

Vochtbestrijding TIBAS

Hoe opstijgend vocht aanpakken?

Hoe kan ik efficiënt muren behandelen tegen opstijgend vocht?

noaqua

Hoe kan ik efficiënt muren behandelen tegen opstijgend vocht?