Hoe plakker werken doen uitvoeren?

Vraag

Op 20/10/2012 is er een voorschot betaald voor het uitvoeren van pleisterwerken in een nieuwbouw. Er is enkel een mondelinge overeenkomst waarin we overeenkomen dat de werken na zes weken zouden klaar zijn. Vandaag zijn er amper twee muren bepleisterd. Zijn gereedschap staat daar deze hele tijd. Regelmatig komt hij eens kijken en belooft de dag nadien te starten. Kunnen we eisen dat hij zijn gereedschap meeneemt na een dag werken als een soort drukkingsmiddel, want wij vermoeden dat hij dat gebruikt als een magazijn. Dus als hij zin heeft om te komen werken dat hij zijn gereedschap meebrengt en na de werken mee terug naar zijn huis neemt (het is nogal veel gereedschap) zodat er geen gereedschap van hem daar is als hij niet komt werken.

Antwoord

Uit jullie vraag blijkt nogmaals hoe belangrijk het is om duidelijke afspraken op papier te zetten, zoals een uitvoeringstermijn. We raden je aan om de plakker eens aan te spreken over het gereedschap, maar zeker ook over de termijn waarbinnen hij de werken denkt uit te voeren. Een maand per muur? Het lijkt ons niet meteen de snelste plakker.

Als hij hiervoor open staat, kunnen jullie alsnog enkele afspraken vastleggen. Dan hebben jullie tenminste een bewijs moest de plakker niet meer komen opdagen als zijn materiaal er ook niet meer ligt.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Bouwpartners

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Deskundigheid voor leden Vlaamse Confederatie Bouw binnen handbereik

Vlaamse Confederatie Bouw

Deskundigheid voor leden Vlaamse Confederatie Bouw binnen handbereik

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Stijlvolle pastoriewoningen

Hustings Bouwgroep

Stijlvolle pastoriewoningen