Moeten wij voor niet-privatieve nutsvoorzieningen betalen?

Vraag

Wij hebben een appartement gekocht waarvan de eerste appartementen nu woensdag voorlopig worden opgeleverd. Onze akte is in 2010 verleden bij de notaris. In de verkoopsovereenkomst is de koop gesloten tegen de niet herzienbare all-in-prijs. De verkavelaar is ondertussen failliet en de bouwheer wil nu bij de laatste schijf de nutsvoorzieningen die niet privatief zijn (straat) doorrekenen naar de nieuwe bewoners toe. Normaliter kwam het bedrag voor aansluiten op de nutsvoorziening op 2.500 euro. Nu vallen er bedragen van 6.000 euro en meer in de brievenbus. De afrekening is dan ook heel onduidelijk opgesteld. Wij zitten dus met heel wat vragen doordat de huur van het vorige pand is opgezegd (we willen niet dakloos worden).

Antwoord

Je kan dit best even bespreken met je advocaat of notaris. We beschikken niet over voldoende gegevens om te kunnen inschatten wat er precies onder die all-in-prijs valt. Het lijkt alleszins niet logisch dat die bedragen drie keer zo hoog liggen als jullie voordien was gezegd.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Start

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Investeren in vastgoed? Dit gratis magazine is de perfecte leidraad

Verstandig Bouwen

Investeren in vastgoed? Dit gratis magazine is de perfecte leidraad

Adviesloket voor korte vragen over duurzaam bouwen en renoveren

Acasus - onafhankelijk bouwadvies

Adviesloket voor korte vragen over duurzaam bouwen en renoveren