Is zwarte schimmel in slaapkamer concept- of constructiefout?

Vraag

Wij wonen in een nieuwbouwappartement sinds november 2006. Op een gegeven moment stelden we zwarte schimmelvlekken vast in de slaapkamer. Doordat het nieuwbouw was dachten we dat het pleister nog niet voldoende was opgedroogd, en wachtten we om deze ruimte te schilderen. Na zoekwerk op internet liet ik een ‘expert’ komen voor advies. Volgens hem zijn de muren droog en gaat het om een condensatieprobleem. Er zou geen koudebrug zijn of opstijgend vocht, alleen te weinig verluchting. Er werd me meteen een toestel aangeraden van 1650 euro, dat het probleem zou oplossen. Moet dat zomaar worden geloofd? Dit laat ik me niet direct aansmeren. Kan ik hiervoor de architect aanspreken in verband met 10-jarige aansprakelijkheid? Een maand geleden stuurde ik hem daarover een e-mail om het probleem te melden. Natuurlijk zonder antwoord.

Antwoord

Je kan natuurlijk altijd een second opinion vragen bij een andere vochtspecialist. Komt die tot dezelfde conclusie dan kan je er al zekerder van zijn dat de voorgestelde oplossing resultaat zal hebben. Twijfel je nog steeds, dan kan je eventueel ook een onafhankelijk bouwexpert ter plaatse laten komen. Die zal zijn bevindingen neerschrijven in een rapport. Blijkt het hier om een constructie- of conceptfout te gaan, dan kan je je inderdaad beroepen op de tienjarige aansprakelijkheid van de betrokken partij.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Vocht

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Aquaplan

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Garantie voor je vochtoplossing

Vochtbestrijding TIBAS

Garantie voor je vochtoplossing

Een totaaloplossing bij het behandelen van opstijgend vocht

noaqua

Een totaaloplossing bij het behandelen van opstijgend vocht