Wat als gemeente geen vergunning geeft?

Vraag

Ik heb van twee kleine huizen één groter huis gemaakt. Ik wil een raam vervangen door een tweede garagepoort zodat ik mijn motor en een aanhangwagen binnen kan zetten. Via de architect heb ik inlichtingen gevraagd aan de gemeente. Ze willen geen toestemming geven omdat dit het straatbeeld zou aantasten en omdat ik al een garage heb. Bovendien zou een tweede garage ook de parkeergelegenheid verminderen. Tot wie kan ik me richten om toch toestemming te krijgen voor een tweede garagepoort?

Antwoord

"Je hebt je mondeling gericht tot de gemeente, een andere instantie is er niet om jouw doel mondeling te bereiken", weet panellid Jo Vandervelden.

"De gemeente heeft duidelijk haar standpunt medegedeeld en zal dit waarschijnlijk ook met de gegeven argumentatie negatief beoordelen, als je een aanvraag voor stedenbouwkundige vergunning indient."

"Alleen na weigering van een bouwaanvraag zou je een beroepsprocedure kunnen indienen bij de deputatie van de provincie. Volgens mij is de argumentatie van de gemeente een gegronde argumentatie, en zal de beroepsprocedure negatief zijn."

Beantwoord door: Jo Vandervelden, DATON
Meer beantwoorde vragen over Vergunningen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Kadastrale informatie in jouw gemeente

Kadaster

Kadastrale informatie in jouw gemeente

De woningpas - jouw digitaal paspoort van je woning.

Vlaams Energieagentschap (VEA)

De woningpas - jouw digitaal paspoort van je woning.