Kan buur isoleren wachtmuur weigeren?

Vraag

Ons huis is in 1956 gebouwd. De voor-, achter-, en één zijgevel zijn voorzien van een spouw, de andere zijgevel (die op de perceelsgrens staat) echter is een steense muur, omdat er ooit een huis naast moet komen.
De spouwen zijn reeds gevuld met isolatie. Nu willen we de andere gevel bekleden met isolatie tot er ooit effectief een huis tegen gezet wordt. Maar onze buurvrouw wil geen toestemming geven. Kan dit zo maar?

Antwoord

We begrijpen niet goed hoe je buurvrouw hier bezwaar te gen kan hebben. Het gaat om jouw zijgevel die je extra wil isoleren. Hier heb je in principe geen vergunning of medewerking van een architect voor nodig. Daarom lijkt het ons ook niet mogelijk om er bezwaar tegen aan te tekenen. Om zeker te zijn kan je dit best even gaan navragen bij de dienst stedenbouw van jouw gemeente.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Vergunningen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.

Vlaams Energieagentschap (VEA)

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.

Kadastrale informatie in jouw gemeente

Kadaster

Kadastrale informatie in jouw gemeente