Houtworm

Vraag

Op 31/1/2014 werd onze akte verleden op uw kantoor voor de aankoop van een woning. Gezien in de “sleutelovereenkomst” vermeld stond dat we geen grote werken mochten uitvoeren zolang de akte niet was verleden, zijn we pas nu begonnen aan de renovatiewerken. Tot onze grote onthutsing hebben wij vastgesteld dat het houten gebinte van het dak volledig verpulverd is door houtworm, evenals de houten vloeren van de zolder alsook de vloeren in de kamers eronder! Hadden wij dit kunnen vaststellen vóór het verlijden van de akte hadden we de koop waarschijnlijk niet gesloten. De vorige eigenaars hebben ons enkel gemeld (zie compromis/akte) dat ze een prijsofferte hadden gevraagd (+-1700 euro) voor de bestrijding van enkele aangetaste balken in het dak. Het gaat hier echter wel om veel meer! Het is al in een stadium dat alle houtwerk moet vernieuwd worden. Voor ons is dit een serieuze financiële opdoffer en een architect raadde ons aan om met jullie contact op te nemen om te bekijken welke verdere stappen we kunnen ondernemen (i.f.v. verborgen gebreken).

Antwoord

"Deze vraag betreft inderdaad de problematiek van de verborgen gebreken", zegt advocaat Mark Huygen. "Je kan zeker prijsvermindering vorderen van de betaalde koopsom. Meldt het gebrek meteen aan de verkoper en zorg er voor dat de vaststellingen op tegenspraak kunnen verlopen. Je kan desbetreffende de voorgaande antwoorden aangaande de problematiek van de verborgen gebreken raadplegen via deze rubriek."

"Recent heeft Livios nog een uitgebreide bijdrage geplaatst n.a.v. vochtproblemen die gecamoufleerd werden met gipsplaten onder verwijzing naar rechtspraak van het Hof van Beroep te Antwerpen." Via deze link kan je het artikel nalezen. 

Producten

Makelaarsovereenkomsten

Monard Law

Makelaarsovereenkomsten

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Bijstand in bouwproces

Huygen Advocaten

Bijstand in bouwproces