Afvoer plat dak is slecht uitgevoerd. Hoe aanklagen?

Vraag

Ik heb onlangs mijn plat dak laten herstellen. Op de oude dakbedekking werd osb en isolatie geplaatst en afgewerkt met een rubber. De afvoer werd verplaatst naar een andere hoek van het dak. Wij hebben dan vastgesteld dat het water niet afliep via de nieuw aangelegde afvoer maar op het dak bleef staan. De aannemer heeft dan een snede gemaakt diagonaal over het dak in de richting van de afvoer met de bedoeling op die manier een gootje te maken en het water te laten afvoeren naar de goot. Nu blijkt dat dit niet volstaat en staat nog steeds de helft van het dak onder water. Ik heb de aannemer een e-mail gestuurd met de vraag naar
een oplossing maar hierop heeft hij niet geantwoord. Welke stappen kan ik ondernemen om de aannemer ertoe aan te zetten het dak af te werken zodat het water afloopt via de voorziene afvoer en het regenwater in de regenwaterput terecht komt? Dien ik hiervoor een expert aan te stellen en hoe verloopt zo’n procedure dan verder?

Antwoord

Je kan eerst een aangetekend schrijven sturen naar de aannemer om hem in gebreke te stellen voor de gebrekkige afvoer. Komt hierop geen reactive, dank an je inderdaad beroep doen op een bouwexpert. Die zal ter plaatse de sitiatie beoordelen en zijn bevindingen in een rapport opschrijven. Zo heb je extra bewijsmateriaal waarmee je de aannemer opnieuw kan aanklagen.

Producten

Makelaarsovereenkomsten

Monard Law

Makelaarsovereenkomsten

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Bemiddeling in burgerlijke - en handelszaken

Huygen Advocaten

Bemiddeling in burgerlijke - en handelszaken