Wie draait op voor vochtprobleem?

Vraag

Ik kocht eind 2012 een appartement dat volledig afgewerkt werd door de verkoper. Het gaat over een bestaand gebouw dat omgebouwd werd tot 3 appartementen. Nu heb ik vocht in 1 muur en de verkoper beantwoordt mijn telefoontjes niet meer en komt het probleem ook niet bekijken. Wie is hiervoor verantwoordelijk en moet dus voor de kosten opdraaien? Ter info:Het appartement werd gekocht "in de staat waarin het zich bevindt" en er werden  registratierechten betaald (i.p.v. btw).

Antwoord

Als deze vchtproblemen er al waren toen u het appartement kocht, en de verkoper hier niets over heeft vermeld, is er sprake van een verborgen gebrek. Hiervoor kan je de verkoper aangetekend in gebreke stellen. Je zal dan wel moeten kunnen bewijzen dat die vochtproblemen niet zijn ontstaan na de koop. Blijkt het hier eerder om een recent vochtprobleem te gaan door een lek of ander mankement, dan laat je best de oorzaak achterhalen door een specialist. Als blijkt dat het om een constructiefout gaat, dan is dit de verantwoordelijkheid van de aannemer. Die is tien jaar aansprakelijk voor dergelijke gebreken.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Vocht

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Hoe condensatie en schimmelvorming behandelen?

Vochtbestrijding TIBAS

Hoe condensatie en schimmelvorming behandelen?

Hoe kan ik efficiënt muren behandelen tegen opstijgend vocht?

noaqua

Hoe kan ik efficiënt muren behandelen tegen opstijgend vocht?

Doorslaand vocht? Opgelost in 3 stappen!

Aquaplan

Doorslaand vocht? Opgelost in 3 stappen!