Wie kan ernst scheuren in gevel inschatten?

Vraag

Op jullie website las ik een artikel over scheuren in gevel en binnenmuur. Wij willen graag een woning kopen, maar bij het bezoek gisteren bleek dat er een hele groot scheur in de voorgevel zit en een kleinere scheur in de zijgevel. Deze grote scheur in de voorgevel begint onderaan en loopt door tot aan het dak. Deze scheur is zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde van de woning duidelijk zichtbaar (+- 1 cm breed). Er bevindt zich wel een kelder onder dit deel van de woning en in deze kelder staat water. Ik weet echter niet wie ik moet contacteren om een idee te krijgen van de mogelijkheden om deze problemen op te lossen en om een idee te krijgen van de kostprijs, vooraleer wij een bod zouden doen op deze woning. Moeten wij hiervoor een aannemer, of een architect, of metser, ... contacteren? Zou u mij eventueel kunnen verder helpen?

Antwoord

Alle bouwpartners die je opsomt kunnen je hier deskundig advies over geven. Als je van plan bent om na de aankoop verbouwingswerken uit te voeren, is het misschien geen slecht idee van een aannemer te contacteren. Bij hem kan je dan achteraf ook terecht voor de eventuele herstellingswerken. 

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Bouwpartners

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Bouwen op maat op jouw grond

Verelst Woningbouw en Renovatie

Bouwen op maat op jouw grond

Ter verdediging van de aannemersbelangen

Vlaamse Confederatie Bouw

Ter verdediging van de aannemersbelangen

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen

Hustings Bouwgroep

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen