Van waar komt schimmelvorming onder plat dak?

Vraag

De schimmelvorming (zwarte vlekken) doet zich voor in de afwasruimte van een drukke taverne. De afwasruimte heeft een plat dak met roofing. Op dit plat dak met roofing is een houten terras voorzien. In de afwasruimte is een ventilator en worden regelmatig de ramen opengezet. De pasvernieuwde ultramoderne afwasmachine met ingebouwde afzuiging brengt evenmin soelaas. Wij weten het niet meer! Weet u raad?

Antwoord

“Vermoedelijk is er meer aan de hand”, zegt vochtexpert Eddy Cruysberghs. “Laat het vocht meten in de vloer. Een natte chape geeft een veel te hoge dampdruk waardoor je schimmelvlekken krijgt vóór dat je condensatie krijgt. Een natte chape kan erop duiden dat je een lek hebt op een aanvoer of een afvoerleiding. Indien hier een oorzaak gevonden wordt dan is de gevolgschade gedekt binnen de brandverzekering. Wordt er geen lek gevonden dan zit de waterkering ter hoogte van het maaiveld niet op zijn plaats.”

Beantwoord door: Eddy Cruysberghs, Vochtadvies
Meer beantwoorde vragen over Vocht

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Aquaplan

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Garantie voor je vochtoplossing

Vochtbestrijding TIBAS

Garantie voor je vochtoplossing

Een totaaloplossing bij het behandelen van opstijgend vocht

noaqua

Een totaaloplossing bij het behandelen van opstijgend vocht