Kan ik afwijking verkavelingsvergunning krijgen?

Vraag

Kan ik als eigenaar een wijziging doen aan de verkavelingsvergunning? De verkaveling bestaat uit negen loten. Er staat vermeld dat er geen tuinhuisjes mogen geplaatst worden. Dit is echter het probleem. Iedere eigenaar zou graag een tuinhuis plaatsen. Volgens de gemeente kunnen wij dit niet veranderen. Zijn er eventueel kosten aan verbonden?

Antwoord

Je kan een afwijking aanvragen van de bouwvoorschriften. Het feit dat alle buren dit willen kan helpen, maar vormt alleszins geen garantie op een positief antwoord. Je kan het ook proberen via een wijziging van de verkavelingsvergunning, maar dat zal niet makkelijk zijn. Het beste wat je in dergelijk geval kan doen is inderdaad contact opnemen met de technische dienst van je gemeente. Zij kunnen je vertellen of het zin heeft om een procedure op te starten en of je enige kans op slagen hebt.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Vergunningen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Kadastrale informatie in jouw gemeente

Kadaster

Kadastrale informatie in jouw gemeente

De woningpas - jouw digitaal paspoort van je woning.

Vlaams Energieagentschap (VEA)

De woningpas - jouw digitaal paspoort van je woning.