Hoe hoog mag vochtpercentage zijn in vloer en muur?

Vraag

Hoeveel procent mag de vochtmeter uitslaan bij een muur (i.v.m. schilderwerk) en op een badkamervloer (i.v.m. storten betonnen vloer)?

Antwoord

"We moeten een onderscheid maken tussen het meten van vochtigheid in een nieuwbouw of in een gerenoveerde woning", zegt Michel Jans van Noaqua. "Een protimeter (meettoestel met 2 pinnetjes) meet geleidbaarheid. Vocht is geleidbaar, maar ook hygroscopische zouten (een gevolg van opstijgend vocht) zijn geleidbaar. Het gebruik van een protimeter bij een verbouwing van een oude woning, moet dus met de nodige omzichtigheid en kennis gebeuren." 

"Bij pleisterwerk in nieuwbouw kan de protimeter gebruikt worden om na te gaan hoeveel restvocht er is. Als de lichtjes in de groene zone blijven, is alles voldoende uitgedroogd om verder af te werken."

Beantwoord door: Michel Jans, noaqua

noaqua, meer dan 40 jaar ervaring in de behandeling van opstijgend vocht in muren en kelders Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Vocht

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Aquaplan

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Hoe water in de kelder stoppen?

Vochtbestrijding TIBAS

Hoe water in de kelder stoppen?

Kwaliteitsgarantie bij het uitvoeren van werken bij opstijgend vocht

noaqua

Kwaliteitsgarantie bij het uitvoeren van werken bij opstijgend vocht