Kans op vocht na spouwisolatie?

Vraag

Ik wil de spouw laten isoleren met grafieten eps-korrels. De keldervloer ligt +/- 1 m onder de begane grond en de verdiepingsvloer van de kelder +/- 1,3 m boven de begane grond. Aangezien er hier geen sprake is van grondwater zijn de keldermuren met spouw gemetseld op de vloerplaat, en zijn de gevelmuren hierop door gemetseld (+/- 7 m hoog).

Kan op de zuidwestenkant de binnensijpelende slagregen door de buitenmuren (die kan doortrekken tot op de vloerplaat) vocht veroorzaken in de keldermuur als de spouw vol zit met korrels? Er is een gedeelte waar geen vochtkering geplaatst (of slecht geplaatst) is en waardoor ik vroeger vochtproblemen had. Dit heb ik opgelost door de keldermuur aan de binnenzijde vanop de vloerplaat +/- 30 cm hoog te cementeren met een vochtwerend product. Het afdrijvend water langs de buitenmuur van de spouw dat op de vloerplaat komt te staan moet nu naar buiten trekken en het vochtprobleem is dus opgelost. Zal dit na het isoleren van de spouw die dan vol zit tot op de vloerplaat zo blijven in de toekomst?

Antwoord

Zonder de situatie ter plaatste te zien, is het moeilijk om deze vraag te beantwoorden voor Jean-Pierre Withofs van Isowit. "Vocht zou in principe niet mogen voorkomen aangezien eps-parels de spouw nog laten ademen en de voordelen van een open spouw behouden blijven."

Producten

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Aquaplan

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Garantie voor je vochtoplossing

Vochtbestrijding TIBAS

Garantie voor je vochtoplossing

Hoe herken ik opstijgend vocht?

noaqua

Hoe herken ik opstijgend vocht?