Waar komt de geurhinder vandaan?

Vraag

Wij hebben onlangs een appartement gekocht op de tweede verdieping onder het dak. Het dak is nagekeken en in orde. Bij het verwijderen van het vinylpapier hebben wij een lek vastgesteld met schimmel aan de onderkant van de livingmuur. Het lek komt volgens de detectieanalyse van de pompbak in de badkamer. Het sijpelt door de badkamermuur grenzend aan de livingmuur muur waaraan ook het aparte toilet grenst. 

Als wij nu dat apart toilet binnen komen, is er een sterke muffe geur. Wij hebben geen idee hoe dit komt. Je zou de geurhinder verwachten in de badkamer maar die situeert zich in het toilet.
Kunt u ons misschien toelichten waar we moeten zoeken?

Antwoord

We gingen je vraag na bij panellid Richard Ectors: "Eerst moet er gecontroleerd worden of het lek in de toevoer – of afvoerleidingen zit. Daarom dien je eerst 's avonds na het laatste waterverbruik de teller van de waterleiding nauwkeurig te noteren en s’ morgens terug te gaan (voordat er water gebruikt is) en kijken of er verbruik (verlies) is geweest."

"Als de teller geen verbruik aangeeft, zal het lek waarschijnlijk in een afvoerleiding zitten. Indien er wel verbruik is geweest, eerst nazien dat er geen lek in de wc, kranen, overdruksklep van de boiler,... is, dit herstellen en terug controleren. Het waterlek kan ook vanuit de CV-installatie komen. Dan zal er regelmatig water moeten bijgevuld worden."

"Staat er een douche of bad in de badkamer, eerst de siliconen voegen nazien of deze nog goed zijn, eventueel nieuwe plaatsen. Meestal is dit de oorzaak. Als dit niets oplevert, zal het lek waarschijnlijk in de afvoerleiding zitten. Meestal is er een hulpstuk gebarsten of een lijmverbinding los gekomen. Enkel door de muur en misschien de vloer open te kappen waar de afvoer zit, kan er zekerheid komen."

"Vocht zal altijd aanleiding geven tot schimmelvorming en geurhinder."

Producten

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Aquaplan

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Garantie voor je vochtoplossing

Vochtbestrijding TIBAS

Garantie voor je vochtoplossing

Een totaaloplossing bij het behandelen van opstijgend vocht

noaqua

Een totaaloplossing bij het behandelen van opstijgend vocht