Vochtproblemen na na-isolatie gemene volle muur: wat nu?

Vraag

Onze buur heeft bij zijn renovatie de gemene volle muur van een 17de eeuwse woning aan zijn kant geïsoleerd met PIR. Dit over de volledige hoogte. Aan onze kant ontstaan nu vochtplekken zelfs op 1,5 meter hoogte. Kan ik de buur daarvoor verantwoordelijk stellen?

Het is natuurlijk moeilijk te bewijzen dat het vocht nog niet aanwezig was.

Antwoord

Of je je buur verantwoordelijk kan stellen, hangt af van de oorzaak. Die is moeilijk te achterhalen vanop afstand. Hiervoor laat je dus best een expert ter plekke komen. 

Indien de vochtplekken de oorzaak zijn van een foutieve plaatsing van je buur, kan je hem aansprakelijk stellen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat door het plaatsen van isolatie de muur nu luchtdichter is en jouw woning onvoldoende geventileerd is. Dan ligt de bal in jouw kamp, want het is aan te raden de woning voldoende te verluchten. Er bestaan verschillende ventilatiesystemen die vochtproblemen op die manier uit de wereld helpen. 

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Vocht

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Aquaplan

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Garantie voor je vochtoplossing

Vochtbestrijding TIBAS

Garantie voor je vochtoplossing

Een totaaloplossing bij het behandelen van opstijgend vocht

noaqua

Een totaaloplossing bij het behandelen van opstijgend vocht