Wat zijn voorwaarden voor betonnen afsluiting?

Vraag

Geldt volgende ook voor een betonnen gesloten omheining? Ik citeer: "Houten panelen met een maximale hoogte van twee meter, met een maximale lengte van tien meter per zijdelingse en achterste perceelsgrens, opgericht om een goed af te sluiten, en in de onmiddellijke omgeving (30 m) van een vergund woongebouw. De panelen worden niet ter hoogte van de voortuin geplaatst. Onder onmiddellijke omgeving wordt verstaan: de ruimte gelegen binnen een straal van 30 meter van de uiterste grenzen van het woongebouw."

Antwoord

We kregen een tijdje geleden een gelijkaardige vraag binnen. Het antwoord luidde toen:

"Voor een betonnen tuinafsluiting heb je in principe een stedenbouwkundige vergunning nodig. Tenzij ze voldoet aan volgende voorwaarden voor vrijstelling. In de zij- en achtertuin kan je de afsluiting plaatsen tot twee meter hoog zonder vergunning. In de voortuin mag een gesloten betonnen afsluiting maximum 1 meter hoog zijn. Wil je de afsluiting op de perceelgrens plaatsen, dan kan dit enkel mits akkoord van je buren. Meer info vind je bij de dienst stedenbouw van jouw gemeente."

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Afsluiting

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Residentiële omheiningen

Betafence Belgium NV

Residentiële omheiningen

Karaktervolle houten tuinafsluiting in duurzame hardhoutplanken

Outdoor Wood Concepts®

Karaktervolle houten tuinafsluiting in duurzame hardhoutplanken

Jungle hekwerk met spijlen: speels en innovatief

Segaf

Jungle hekwerk met spijlen: speels en innovatief

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson

Deceuninck

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson