Betonnen afsluiting en afwerking

Vraag

Onze buren willen tussen onze nieuwbouwwoningen eenzijdig betonnen platen plaatsen op 10 cm van de perceelgrens. Allemaal goed en wel, maar hoe zit het met hun afwerking? Zijn ze verplicht om deze met een degelijke afwerking te voorzien? Dus als ze kiezen voor een houten afwerking aan hun kant, moeten ze dit dan ook aan onze kant voorzien? Of mogen ze gewoon een onverzorgde afsluiting aan onze kant zetten? Ze willen geen gemeenschappelijke afsluiting omdat ze zelf willen kiezen.

Alsook ons verkavelingsplan zegt dat we enkel streekeigen groenafsluitingen mogen zetten. De gemeente vertelde mij dat betonnen platen niet meer goedgekeurd zouden worden. Het mag gewoon niet geplaatst worden. Maar aangezien het gaat om de achtertuin, het nog geen 30 meter betreft, kreeg ik het advies van de gemeente dat de buurman deze wel mocht plaatsen maar 10 cm van de scheiding af. Wij stellen ons toch vragen hierbij.

Antwoord

Indien de afsluiting zich volledig op het perceel van je buren bevindt, dan mogen zij inderdaad bepalen hoe ze deze afwerken, als het volgens de verkavelingsvoorschriften gaat of als ze een akkoord met de gemeente vinden, zoals je hierboven stelt. Zij betalen hier ook volledig voor.

Indien je hier niet mee akkoord gaat, kan je je oor altijd eens te luister leggen bij de gemeente. Niets weerhoudt je trouwens om zelf ook een omheining op jullie perceel te plaatsen met de gewenste looks.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Tuinafsluiting

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Karaktervolle houten tuinafsluiting in duurzame hardhoutplanken

Outdoor Wood Concepts®

Karaktervolle houten tuinafsluiting in duurzame hardhoutplanken

Agrarische omheiningen

Betafence Belgium NV

Agrarische omheiningen

Gaasdraad afsluitingen voor elk project en elk budget

Segaf

Gaasdraad afsluitingen voor elk project en elk budget

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson

Deceuninck

Terrassen en tuinomheiningen in Twinson