Uitgekomen op foute dakconstructie: wat kunnen we nog doen?

Vraag

We zijn een renovatieproject aangegaan. Het dak werd reeds volledig vernieuwd door de vorige eigenaars. We merkten onlangs een groot lek op. Het water liep hier echt langs binnen. Onze huidige aannemer liet zijn dakwerker komen en die merkte veel constructiefouten op. Hij heeft het dak hersteld, maar volgens hem hebben we recht op een nieuw dak omwille van de vele fouten. De huidige dakwerker heeft foto’s genomen en daar een verslag van opgemaakt. Welke weg moeten wij nu volgen om constructiefouten te laten herstellen door vorige dakwerker? 

Antwoord

"Je zal in de eerste plaats een ingebrekestelling moeten versturen", begint advocaat Mark Huygen. "Doordat u het dak reeds heeft  laten herstellen, maakt u het zich niet makkelijk. U zal immers  botsen op de bewijswaarde van de vaststellingen die eenzijdig gedaan zijn door uw huidige aannemer.

Uw bewijsprobleem van de constructiefouten zal afhangen van de kwaliteit en de objectiviteit van de gedane vaststellingen. Uw tegenpartij zal deze kunnen betwisten daar dit verslag eenzijdig is opgesteld en niet op tegenspraak is. Het is immers vaste gewoonte dat u uw tegenpartij eerst uitnodigt via een ingebrekestelling om de gebreken op tegenspraak vast te leggen.

Vraag is thans uiteraard in welke mate nog vaststellingen kunnen gedaan worden, nu alles hersteld is. Dit kan op basis van uw voorliggende vraag niet beantwoord worden en zal in concreto moeten beoordeeld worden."

Producten

Stijlvolle pastoriewoningen

Hustings Bouwgroep

Stijlvolle pastoriewoningen

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Bouwen op maat op jouw grond

Verelst Woningbouw en Renovatie

Bouwen op maat op jouw grond

Ter verdediging van de aannemersbelangen

Vlaamse Confederatie Bouw

Ter verdediging van de aannemersbelangen

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw