Mag ik spots omkasten met MDF-platen?

Vraag

Wij willen led-inbouwspots plaatsen in plafond bestaande uit HDF-panelen. De bovenzijde van de spots komen uit op een niet-bewoonbare zolderruimte. Nu zijn we van plan de zoldervloer te isoleren met een spuitbare isolatie. Mag ik een beschermingskistje bouwen rond de spots met MDF-platen, of is er een ander materiaal dat beter bestand is tegen de warmte van de spots? Is MDF brandveilig?

Antwoord

"Er bestaan inderdaad MDF-platen die een betere brandweerstand hebben", zegt Hugues Frère van HoutInfoBois. "Deze panelen zijn in het algemeen rood van kleur. "U moet voorzichtig zijn met geventileerde spots. Omwille van de generatie en afvoer van warmte, kan deze warmte ook doorheen de plaat een ander materiaal opwarmen, dat geen brandweerstand heeft. Omwille van deze reden zou ik deze beschermingskistjes niet aanraden."

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste bouwtrends en nieuwtjes?

Schrijf je dan nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief en volg het bouwnieuws op de voet. Bekijk laatste edities.

Door je in te schrijven, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met de gebruiksvoorwaarden. Meer informatie over de gegevensverwerking vind je in het privacy beleid.

Producten

De universele inbouwdimmer dimt al je dimbare lampen

Niko nv

De universele inbouwdimmer dimt al je dimbare lampen

Axolute Schakelmateriaal,  een avant-gardistische reeks schakelaars

BTicino

Axolute Schakelmateriaal, een avant-gardistische reeks schakelaars

Verlichting die bij je spanplafond past

Helixe, installatiebedrijf spanplafonds en -wanden

Verlichting die bij je spanplafond past