Hoe pleisterwerk zo goedkoop mogelijk vernieuwen?

Vraag

Ik heb net een huis gekocht. De oude bewoners waren rokers en het pleisterwerk is zéér vuil (plafond en muren). Het pleisterwerk is 20 jaar oud. Nu weet ik niet wat ik het best moet doen. Iedereen vertelt mij iets anders om het zo goed als nieuw te krijgen met een zo klein mogelijke kost.

Antwoord

Dit antwoord gaf Raf Dehaes van Knauf een tijdje geleden op een gelijkaardige vraag:

"Een oud basispleister op basis van gips, cement of kalk kan bedekt worden met een nieuwe dunne afwerklaag van enkele mm dik. Volgens Raf Dehaes van Knauf is het belangrijk dat de oude basispleister droog, stabiel en hard is. Een voorbehandeling met een primer is steeds aan te raden. Het is af te raden om klassieke diklagige (en dus ook zwaardere) gipspleisters aan te brengen op deze oude pleisterlagen.

Indien een ondergrond van zeer slechte of bedenkelijke kwaliteit is, is het soms aangewezen om alternatieve oplossingen (structuren met gipsplaten, speciale metalen wapeningen of pleisterdragers,...) te overwegen."

Vraag sowieso advies aan verschillende aannemers voordat je de knoop doorhakt.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Pleisterwerken

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Uw gevel blijft langdurig proper met Silicoonharssierpleisters

Willco Products N.V.

Uw gevel blijft langdurig proper met Silicoonharssierpleisters

Activ’Air, Gyproc verlucht je woning.

Gyproc

Activ’Air, Gyproc verlucht je woning.

Bouwproducten voor doe-het-zelvers

Knauf

Bouwproducten voor doe-het-zelvers