Lekken in plat dak door fouten vorige aannemer

Vraag

Recentelijk hebben wij waterlekken door het platform boven onze keuken. We hebben al werken laten uitvoeren in de hoop dat de lekken zouden gedicht zijn, maar tevergeefs. Nu hebben we aan de andere kant van het dak ontdekt dat een overlapping van de roofing losgekomen is. De wateroverlast moet zich al een tijdje aan de gang zijn, want alle isolatie is nat en er staat water onder. We hebben de opdracht gegeven aan een nieuwe aannemer om het dak volledig te herdoen.

Kunnen we de vorige aannemer nog ingebreke stellen en zo een deel van de kosten van de huidige werken recupereren? Zoja,wat is de beste werkwijze?

Antwoord

Je dient je vorige aannemer in gebreke te stellen. Dit doe je via aangetekende brief. Hij is tien jaar lang aansprakelijk voor uitvoeringsfouten. Laat de andere aannemer nog niet aan de slag gaan. Zoniet kan je oorspronkelijke aannemer de schuld alsnog van zich afschuiven, doordat er iemand anders aan gewerkt heeft. 

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Aannemer

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Oplossingen op maat van het bouwbedrijf

Vlaamse Confederatie Bouw

Oplossingen op maat van het bouwbedrijf

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen

Hustings Bouwgroep

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen