Elektrische keuring gebeurd en toch niet-werkende stroompunten?

Vraag

Na een schouwbrand is er een volledige renovatie gebeurd in mijn woning, ook van de volledige elektriciteit, waarbij ook een elektrische keuring plaatsvond. Na de renovatie bleef de woning twee jaar leegstaan. Mijn zoon is nu in de woning gaan wonen en blijkt dat er één lichtpunt in de living en boven een stopcontact niet gaat.

Ik heb contact met aannemer opgenomen en die zei dat er een keuring heeft plaatsgevonden voordien. Nu is mijn vraag hoe het kan gebeuren dat er een keuring heeft plaatsgevonden er toch bepaalde punten niet zijn aangesloten?

Antwoord

"Het is natuurlijk onmogelijk om achteraf en van op afstand een goed zicht te hebben op de situatie en de eventuele fout(en) erin", begint Bart Stroobants van keuringsorganisme OCB.

"Een keuring spitst zich vooral toe op de veiligheid van de installatie en de conformiteit met het AREI. Het is eventueel mogelijk dat niet alle functionaliteiten op zich in die zin getest werden? Los daarvan draagt een installateur steeds de verantwoordelijkheid van zijn werken. Er wordt verwacht dat deze uitgevoerd is volgens dit AREI en alle stopcontacten en lichtpunten, enz… werken zoals afgesproken. Het is steeds raadzaam na voltooiing van de werken te overlopen en te controleren of alles naar behoren werkt."

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste bouwtrends en nieuwtjes?

Schrijf je dan nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief en volg het bouwnieuws op de voet. Bekijk laatste edities.

Door je in te schrijven, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met de gebruiksvoorwaarden. Meer informatie over de gegevensverwerking vind je in het privacy beleid.

Producten

De schakelkast is het hart van uw elektrische installatie

Legrand

De schakelkast is het hart van uw elektrische installatie

De universele inbouwdimmer dimt al je dimbare lampen

Niko nv

De universele inbouwdimmer dimt al je dimbare lampen

KNX-schakelaars van Zennio en EAE

Vecolux bvba

KNX-schakelaars van Zennio en EAE

Waar komt jouw elektriciteit vandaan?

VREG

Waar komt jouw elektriciteit vandaan?

Hulp bij de hand

Eandis

Hulp bij de hand

Leg zelf je elektriciteit

Selfmatic

Leg zelf je elektriciteit