Hoe lang moeten we wachten op goedkeuring van de gemeente?

Vraag

Wij hebben in oktober 2017 onze aanvraag ingediend voor een nieuwbouwwoning. In de maand december 2017 hebben wij ons geel formulier buiten gehangen. Dit moest blijven hangen tot 27/12/2017. Dit is inmiddels 1,5 maand verlopen.

Ik heb al enkele keren naar de stad gebeld om te vragen hoe ver ons dossier staat en zij geven mij als antwoord dat er blijkbaar nog enkele documenten moeten binnenkomen maar ze willen niet zeggen welke. Ze hebben hier de einddatum opgeplakt van 06/03/2018. 

We hadden een afspraak met onze aannemer dat deze in maart zou beginnen. Wij hebben ook nog een kapvergunning moeten indienen aangezien wij onze grond hebben vol staan met eiken. Het schuift dus allemaal op, want wij kunnen niets doen. Onze bomen mogen niet gekapt worden, want we hebben nog geen kapvergunning waarbij de kelder uiteraard nog niet kan uitgegraven worden en waardoor onze aannemer ook niet kan starten.

Mijn vraag is dus: wat is eigenlijk de normale termijn waarbinnen je de vergunning krijgt nadat het geel papier de nodige tijd heeft opgehangen? ik vind dat we vrij lang moeten wachten op alles.

Antwoord

Alles over de te respecteren termijnen voor beide termijnen vind je hier terug.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Vergunningen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Alle info over het kadaster

Kadaster

Alle info over het kadaster

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.

Vlaams Energieagentschap (VEA)

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.