Kan ik een nieuwbouw bouwen voor 300.000 euro?

Vraag

Graag willen wij een nieuwbouwwoning bouwen met een budget van 300.000 euro (exclusief bouwgrond). Onze woning moet ongeveer 180 vierkante meter bewoonbare oppervlakte hebben, ook houtskelet is voor ons belangrijk. Kortom, we willen een energiezuinige woning met veel lichtinval, is dat haalbaar met dit budget?

Antwoord

300.000 euro voor een woning van dergelijke oppervlakte die voldoet aan de energie-eisen van vandaag is zeker mogelijk. Al hangt er natuurlijk heel wat af van eventuele onvoorziene omstandigheden die meerprijzen met zich meebrengen en hoe je de markt in jouw voordeel kan uitspelen. Maar het is wel te doen. Laat je goed adviseren over wat mogelijk is en voorzie sowieso een buffer. En het belangrijkste, kies voor een architect die duidelijk werkt volgens jullie budget en zich hieraan houdt. Ook sleutel-op-de-deurbedrijven houden hun prijzen goed in de gaten om tegemoet te komen aan jouw budget.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Bouwen

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Blijf op de hoogte van nieuws over bouwen en verbouwen

Livios

Blijf op de hoogte van nieuws over bouwen en verbouwen

Open Wervendag

Build Your Home

Open Wervendag

Wat maakt de stijl van een pastorie zo bijzonder?

Splendid woningbouw

Wat maakt de stijl van een pastorie zo bijzonder?

Gereedschappen

Gamma Belgie

Gereedschappen

Danneels, straf in bouwgrond

Danneels

Danneels, straf in bouwgrond

Ik wil bouwen

Focus Housing

Ik wil bouwen