Geen aparte brievenbus voor woning boven winkel waar ik werk

Vraag

Ik woon nu boven de winkel waar ik werk. Er is geen aparte ingang waardoor ik door de winkel moet om naar mijn appartement te gaan of buiten te gaan. Ook is er geen aparte brievenbus. Mag dit wettelijk wel? Want ik hoor verschillende antwoorden. Het huurcontract is ook niet geregistreerd en er is geen plaatsbeschrijving gebeurd.

Antwoord

"Ik veronderstel dat u tewerkgesteld bent in die winkel, maar niet de eigenaar bent van de zaak", begint makelaar Mathieu Vansweevelt. "U heeft toegang tot uw appartement op elk tijdstip, zij het via de winkel. Ik denk niet dat een aparte toegang een vereiste is. Wat betreft de postbus ben ik minder zeker. Voor deze vragen zou u zich best wenden tot de dienst bevolking van uw gemeente.

Dat er geen plaatsbeschrijving werd opgemaakt, is niet in uw nadeel. Bij eventueel dispuut later zal de rechter er van uitgaan dat u het appartement achter laat in de staat waarin het zich bevond bij de aanvang van de huur. Tenslotte, zolang het huurcontract niet werd geregistreerd heeft u het recht zonder opzeg en zonder opzegvergoeding het pand te verlaten."

Producten

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Makelaarsovereenkomsten

Monard Law

Makelaarsovereenkomsten