Ondertekende offerte zonder startdatum

Vraag

In november 2016 heb ik een offerte ondertekend om zonnepanelen te laten plaatsen. Op de offerte staat geen datum ingevuld (voor levering/plaatsing) en er is nog altijd geen voorschot betaald. Nu dreigt de firma een raadsman in te schakelen als ik niet snel overga tot betaling of een datum afspreek om te laten plaatsen.

Maar door financiële redenen is dit niet mogelijk op dit moment. Is er een manier om de offerte te verbreken? Of kunnen ze mij niks maken, omdat er geen datum op staat? Dan kan ik nog bij wijze van spreken 20 jaar wachten.

Antwoord

Een startdatum van de werken is niet verplicht op een offerte om de samenwerking officieel te maken, al wordt dat wel aangeraden om problemen te vermijden. Je hebt in ieder geval een ondertekende overeenkomst met de aannemer. Beide partijen dienen deze overeenkomst na te komen. Zowel de aannemer als de klant. Financiële problemen zijn in principe geen reden tot verbreken van het contract, al kan een goed gesprek veel oplossen. Het lijkt er echter niet meteen op dat de aannemer open staat voor een wederzijdse verbreking van het contract. Hij zal dus wellicht een schadevergoeding eisen voor contractbreuk. 

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Aannemer

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Advies en procedurebijstand in andere disciplines

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Open Wervendag

Build Your Home

Open Wervendag

Kant-en-klare sleutel-op-de-deur woningen te koop

Groep Huyzentruyt nv

Kant-en-klare sleutel-op-de-deur woningen te koop

Instapklare woningen en appartementen, da's snel verhuizen naar je nieuwe thuis!

Bostoen

Instapklare woningen en appartementen, da's snel verhuizen naar je nieuwe thuis!