Bouwheer houdt geen rekening met bezwaren: kunnen we nog iets ondernemen?

Vraag

In 2011 hadden vernamen we dat er een appartement zou worden gezet ter hoogte van onze zijgevel en tuin. We hebben daarom meteen bezwaar ingediend in verband met het plaatsen van balkons en ramen langs die kant, omdat wij dit storend vonden.

Onlangs mochten we de plannen inkijken van de eigenlijke bouw. Tot onze verwondering hadden ze geen rekening gehouden met onze zorgen. Daarom hebben we nu nog eens een bezwaar ingediend (2018). We zijn ook gaan praten met de bouwheer (sociale bouwmaatschappij). Zij zullen er natuurlijk niets aan veranderen. We moesten maar eerder zijn gekomen volgens hen.

Waren wij dan in 2011 verkeerd ingelicht en moesten we toch met de bouwheer gaan praten, en is het nu te laat om nog iets te doen? 

Antwoord

We vroegen het voor je na bij advocaat Mark Huygen: "U kan best navraag doen op de betrokken dienst stedenbouw waar uw bezwaarschrift werd/wordt behandeld. Kennelijk heeft u nooit antwoord ontvangen ? Zodoende gaat u best meteen het dossier inkijken op deze dienst. Hierin kan u nazien welk gevolg werd gegeven aan uw bezwaarschrift en/of er ooit een antwoord is verstuurd."

Producten

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.

Vlaams Energieagentschap (VEA)

Bouwen of verbouwen? Vraag je gratis publicaties aan.

Evolutie immoprijzen in uw gemeente

Kadaster

Evolutie immoprijzen in uw gemeente