Kan ik andere aannemer inschakelen voor elektriciteitswerken?

Vraag

Ik heb drie jaar geleden een offerte laten opstellen door een elektricien om de elektriciteit te vernieuwen in mijn woning (renovatie). De offerte bedroeg ongeveer 6.000 euro. Van toen tot nu heeft hij verschillende werken uitgevoerd en heb ik ondertussen voorschotten betaald die de offerte reeds overschrijden.

Op de voorschotfacturen staan geen gedetailleerde beschrijving van de werken. Ik weet dat er een meerkost ging zijn dan het offertebedrag door een aantal aanpassingen en een extra aarding. Wanneer ik de man contacteer om de werken te vervolledigen, stuurt deze zo vaak zijn kat dat ik het moe ben.

De offerte van toen is niet getekend geweest. Ik vraag me nu af in hoeverre ik hem in gebreke kan stellen. Ik heb voldoende berichten om aan te tonen dat ik meermaals gevraagd heb om te komen. Kan ik de werken door hem laten stoppen en een andere elektricien laten komen? Wil deze het werk dan wel afmaken zonder dat ik me blauw betaal? Het zou ook kunnen dat mijn huidige elektricien fouten heeft gemaakt met de kabeldikte.

Antwoord

Onlangs beantwoorde advocate Annemie Van Hove ene gelijkaardige vraag. We raden je aan om haar antwoord eens door te nemen. 

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Aannemer

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Dehaese & Dehaese advocatenkantoor bvba

Bouwrecht en onroerend goed - adviesverlening

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Houtskeletbouw

Open Wervendag

Build Your Home

Open Wervendag

Download pdf-folders

Verstandig Bouwen

Download pdf-folders

Grond-woning combinaties

Verelst Woningbouw en Renovatie

Grond-woning combinaties

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen

Hustings Bouwgroep

Eigentijdse en moderne nieuwbouwwoningen