Waarom werkt droogzuiging niet zoals zou moeten?

Vraag

Sinds 2 weken staat de droogzuiging bij ons. Onlangs wilden we de kelder laten uitgraven. Tijdens de werken, na zo'n 1,5 meter, werd duidelijk dat het water nog niet ver genoeg gedaald was. Hierdoor hebben we de firma van de droogzuiging opgebeld en deze is een tweede pomp komen bijplaatsen om er zeker van te zijn dat het snel vooruit zou gaan. Nu blijkt het waterpeil echter na 2 dagen met 4 centimer gestegen te zijn. Hebben jullie een idee hoe dit kan? Naast onze grond liggen wel vooraan, achteraan en links grachten, ik weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben? Het water wordt nu naar de gracht achteraan geleid.

Antwoord

Dit is zo'n specifieke vraag, dat je er vanop afstand moeilijk een antwoord op kan geven. Normaal weten de plaatsers van droogzuiging heel goed hoe het grondwaterpeil zich gedraagt, ze werken gewoonlijk altijd in dezelfde regio waardoor de opgedane ervaring hen leert hoeveel pompen ze moeten plaatsen, met welk vermogen en hoe lang deze moeten bollen. 

De grachten aan 3 zijden van het perceel doen wel vermoeden dat het een zeer nat gebied is, dus enig geduld zal toch wel op zijn plaats zijn.

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer