Spouwmuur onder maaiveld opvullen?

Vraag

Mijn woonkamer ligt gedeeltelijk onder het maaiveld en is gebouwd in een betonnen funderingsbak. Op die betonnen bakrand is een met vermoedelijk glaswol geïsoleerde spouwmuur geplaatst. Nu zijn er vochtproblemen ontstaan in de woonkamer. De buitenmuur is een stuk uitgegraven maar blijft nat.

Verschillende bedrijven zijn langsgeweest en spreken elkaar ernstig tegen. Een bedrijf geeft aan om de spouwmuur op te vullen met beton om de “bak” hoger te maken en dan de aansluiting te injecteren. Het andere bedrijf geeft aan dat dat niet kan omdat er isolatie in de spouwmuur zit. Is dit een oplossing voor mijn probleem?

Antwoord

Het is ons niet helemaal duidelijk welk probleem er zich precies stelt. Het is een betonnen bak, maar de buitenmuur is langs buiten uitgegraven en nat? Is het een condensatieprobleem, waterinfiltratie, …? We raden je aan om er een architect bij te halen. 

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Vocht

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Kwaliteitsgarantie bij het uitvoeren van werken bij opstijgend vocht

noaqua

Kwaliteitsgarantie bij het uitvoeren van werken bij opstijgend vocht

Hoe condensatie en schimmelvorming behandelen?

Vochtbestrijding TIBAS

Hoe condensatie en schimmelvorming behandelen?

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Aquaplan

3 manieren om je kelder waterdicht te maken